«Плануйте пробне закидування подалі товстих курток»… Якою буде погода у Павлограді?

856
Фото zemliak.com

З 5 по 12 лютого очікується нестійка тепла погода по всій Україні, в окремі дні із весняними температурними показниками. Про це пише Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

У понеділок, 5 лютого, у Павлограді вдень буде +5, вночі до -1. Можливий дощ, заморозки. У вівторок буде +4 вдень і нульова температура вночі. Найтепліше буде в середу ― до 9 градусів тепла.

«Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим», — каже синоптик.

У четвер-п’ятницю буде невеликий плюс вдень і невеликі заморозки вночі. Тепла слід очікувати наступними вихідними ― до +10-11 градусів.

«За попередніми прогнозами, сміливо плануйте пробне закидування подалі товстих курток, починайте тренувати поперек для городу, гуляти, гребтися у клумбах, почати вигулювати легке вовняне пальто – 9, 10, 11 та 12 лютого відбудеться перший прорив весняного тепла. Очікується цими днями +7…+14 градусів! Проте не розслабляйтеся — лютий може бути дуже строкатим», — написала синоптик Наталка Діденко у Фейсбуці.