«Справжнього блекауту в Україні ще не було», – радниця голови ДніпроОВА

769
Фото з відкритих джерел

На Дніпропетровщині наразі складна, але контрольована ситуація. У регіоні діють екстрені відключення електрики. Причина – після послаблення режиму термінових вимкнень люди забули про постійну економію. Ліміти, виділені на область, були перевищеними у  суботу.

Про це розповіла радниця голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Наталія Бабаченко виданню «Відкритий».

Крім цього, варто набратися терпіння, адже справжнього блекауту в країні ще не було.

«Весь опалювальний сезон та зима у нас має пройти під гаслом «економія». Варто використовувати лише життєво необхідні об’єми електроенергії або користуватися ними після 23:00. Це ще не був блекаут. Росія може знову завдати ударів по енергетичній інфраструктурі, яка наразі ослаблена. Ми можемо бути кілька днів без світла та води. Тому треба трохи запастися терпінням, технічною та питною водою, продуктами та свічками. Щодо продовольчої безпекою на Дніпропетровщині – все добре. Тому купувати по 10 хлібин не варто. Того тижня у нас був штучний ажіотаж, а магазинах все є і все буде», – розповіла радниця голови Дніпропетровської ОВА.

Вона каже, всі електроприбори можна включати лише по черзі.

Нагадаємо, у Павлограді відкрито два пункти незламності і 53 пункти обігріву.