П’ять страв, які можна приготувати у термосі

869
Фото blog.comfy.ua

Сподіваємося, ці рецепти знадобляться вам тільки в поході у гори, але все ж краще мати якомога більше навичок, щоб протриматися у блекауті.

Рецепт 1. Гречана каша

Потрібні лише термос (краще на 1 літр і з широким горлом) та окріп. На 1 стакан гречки — 2 стакани води.

Спочатку термос краще «прогріти» — ополоснути з середини окропом.  Потім заливаємо окропом гречку. Закриваємо термос кришкою і даємо спокій на 40-45 хвилин.  Можна залити гречку ввечері і залишити її в термосі на ніч, буде каша до сніданку.

До гречки, що вже розварилася, додайте тушонку, або залийте молоком чи айраном.

Рецепт 2. Рис з овочами

Таким способом можна варити будь-яку кашу, у тому числі і рис. Засипте у прогрітий термос розморожену овочеву суміш, додайте стакан рису і 4 стакани окропу. Через приблизно чотири години страва буде готова. Якщо вам здаватиметься, що рис погано розварився, додайте окропу і ще раз дайте страві настоятися.

Рецепт 3. Яйця некруто

У термосі вдасться приготувати тільки некруто зварені яйця. Залийте яйця окропом і залиште на 20-25 хвилин.

Рецепт 4. Макарони

Що дрібніші макарони, то швидше вони приготуються в термосі. Залийте окропом, посоліть і залиште на 40 хвилин. В готові макарони можна додати консерву або тушонку, сир, зелень.

Рецепт 5. Суп

В термосі можна заварити будь-який суп. Головне потім — почекати достатньо, може знадобитися навіть 10-12 годин, щоб овочі зварилися, але свій суп ви отримаєте. Основні кроки:

  • доводимо воду до кипіння у чайнику;
  • ріжемо дрібно овочі для супу;
  • закладаємо овочі та промиту крупу в термос;
  • заливаємо окропом (200-300 мл), закриваємо та залишаємо на 5-7 хвилин;
  • воду з термоса зливаємо, зручно це робити через пробку, якою укомплектовано більшість сучасних термосів з вузьким горлом;
  • закладаємо решту продуктів за рецептом – тушонку, шинку чи рибні консерви, томат-пасту, додаємо кубик бульйону чи сіль, приправи та спеції;
  • знову заливаємо в термос киплячу воду, закручуємо пробку та кришку;
  • чекаємо до готовності супу 6-12 годин.

Такі рецепти зручні не тільки під час блекауту, а, якщо, наприклад, ви банально не встигаєте стояти над плитою, тож, успіхів і смачного!