Опубліковане вражаюче англомовне відео про пошуково-рятувальних собак з Павлограда

521

Пошуково-рятувальні собаки з Павлограда допомагають дістатися потерпілих після ракетного обстрілу в Запоріжжі. Таке англомовне відео від UNITED24 опублікували в телеграм-каналі президента України Володимира Зеленського. На ньому собаки допомагають шукати мешканців житлового будинку, в який поцілила російська ракета, під завалами.

Читайте також: Павлоградські кінологи працювали на завалах житлових будинків в Запоріжжі (ФОТО)

На відео — коментар очільниці Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес» Лариси Борисенко. Вона розповідає, що пошукові собаки з Павлограда приймають участь у розшуку людей. На жаль, під час війни мова йде в основному про пошук тіл загиблих.

«З початку повномасштабного вторгнення живих людей ми не знаходили ні разу, на жаль», — каже Лариса.

У відео журналісти UNITED24 розповідають про небезпеки, з якими стикаються пошуковці та їхні собаки. Також показано, як кінологи шукають тіла загиблих українських солдат на Донеччині. Мамі загиблого військового допомагають знайти тіло єдиного сина.

Довідка Павлоград.dp.ua:

UNITED24 — ініціатива Президента України Володимира Зеленського. Завдання фандрейзингової платформи — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України.