Павлоград звітує про гуманітарну допомогу на Prozorro

783

Від початку повномасштабного вторгнення у Павлограді роздали більше ніж 365 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти, ліки, одяг, обладнання, побутові речі, гігієнічні набори і т.п., розповіла заступниця міського голови Павлограда Аліса Рябова. Отримання і розподіл допомоги перевіряють контролюючі органи.

Мова йде про допомогу як переселенцям, так і вразливим категоріям місцевих жителів. Якщо у фондів є можливість, вони допомагають усім, деякі організації допомагають виключно ВПО.

«Я зразу скажу — всі одночасно не можуть отримувати допомогу, це нереально. Я вам більше скажу, гуманітарна допомога в подальшому буде зменшуватися. Організації припиняють роботу в Дніпропетровській області і йдуть у Запорізьку, Херсонську, Донецьку та інші області», — зазначає Аліса Рябова.

Вона підкреслила, що Павлоград став одним з 12 міст України, який зголосився звітувати про гуманітарну допомогу на платформі Prozorro і бере участь у ініціативі «Доброчесні міста». Побачити, як розподіляється гуманітарна допомога в громадах можна на спеціальному розділі в «Прозорро».