У Павлограді в умовах війни працюють над альтернативним джерелом води для жителів

1124
Фото oblrada.dp.gov.ua

В цьому році у Павлограді планували предметно вирішувати питання з «реанімацією» Павлоградского водозабору. Але корективи внесла війна. Коштів з державного бюджету виділено не буде. Проте робота щодо пошуку фінансування для забезпечення Павлограда альтернативним, власним джерелом води, продовжується.

Читайте також: Историческое событие: Павлоград получил в свое распоряжение водозабор

Зараз павлоградці споживають воду водогону «Дніпро – Західний Донбас», який розташований у Синельниківському районі, достатньо близько до фронту.

«Це питання треба вирішувати. Ми подивилися по нашому бюджету, наскільки ми зможемо в цьому році забезпечити альтернативне джерело води. Робота вестися буде. Скільки води ми зможемо добувати, після відновлення деяких скважин, я не готовий сказати, але ми повинні мати можливість хоча б мінімально качати воду з нашого водозабору для того, щоб надавати жителям. І це буде обов’язково зроблено», — розповів міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Балансоутримувач водозабору — «Павлоградтрансенерго» — працює над списком необхідних матеріалів. Роботи поки що будуть проводитися власними силами підприємства.

Народний депутат від Західного Донбасу Роман Каптєлов надіслав листа до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням розглянути і профінансувати проєкт реконструкції Павлоградського водозабору, що забезпечить альтернативним джерелом водопостачання понад 130 000 жителів Павлограда і Тернівки, а також різноманітні підприємства, установи, заклади.

«Зараз це питання як ніколи актуальне. Прикро, але тяжка ситуація в місті Миколаїв через пошкодження водогону «Дніпро — Миколаїв» є показовою, і тому нам украй необхідно сконцентрувати зусилля на будівництві водозаборів для міст Західного Донбасу», ― написав він у себе в телеграм-каналі.