Розумний будинок, робот і 3Д-друк: діти і молодь мали змогу навчатися онлайн

66
Світлина з онлайн-події 3Д ДРУК (+жестова мова)

В рамках ініціативи Meet and Code, мета якої показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та інформаційних технологій, для молоді провели кілька онлайн-заходів. Подібні заходи вже кілька років поспіль проводить Громадська організація «Молодіжний центр спілкування «Позитивний Павлоград» за ініціативи її учасника Олександра Голенка. Він вже близько 5 років займається 3Д-моделюванням, робототехнікою, та пропагує технології серед молоді.

На першій онлайн-зустрічі — Автоматика та SmartHomeElement — діти, підлітки та молодь від 8 до 24 років могли створити свій перший проект з серії автоматизація та «розумний будинок». На другому заході — Справжній робот в онлайн — проектували робота, який виконує прості команди. Для цього використовували мікроконтролер Ардуїно з датчиками та мову програмування С++. Третім онлайн-заходом стало навчання технології 3Д друку для молоді з вадами слуху — 3Д ДРУК (+ жестова мова). В рамках цього проєкту учасники могли створили свою просту модель, а організатор друкували її на 3D-принтері і розсилали учасникам. Допомагала проводити подію перекладач жестової мови Ліферова Марина, президент Асоціації перекладачів жестової мови України, перекладач телеканалу «Прямий». Усі заходи були безкоштовними для учасників.

«Я вважаю, навчання з 3Д моделювання є корисним для всіх, кому ця тема цікава, а саме для молоді, яка ще не знайшла свій шлях до професійного розвитку. За допомогою таких навчань кожен, хто ще не знайшов себе, робить впевнений крок уперед. І не важливо, це тінейджер, чи молода людина! Дякую за змогу знайти себе!» — коментує Компанієць Софія, викладачка початкової школи.

«Дуже цікавий світогляд, зараз хочеться продовження з поглибленим вивченням з моделювання та створення більш складних форм. За рекомендацією ведучого Олександра знайшов в інтернеті відповідні пояснення та вже багато чого зрозумів. Вдячний за можливість познайомитись із новим напрямком», — подякував Кузьмінський Дмитро, студент.

Довідка:

Події відбувалися у межах ініціативи Meet and Code що фінансується корпорацією SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.