Бійців АТО у Павлограді лікуватимуть за участі чотирилапих

141

У Дніпропетровській області бійцям, які повернулися із зони АТО, допомагатимуть адаптуватися до мирного життя за допомогою собак.Про це на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО» повідомила кінолог Лариса Борисенко:

«Нова для Павлограда і всієї України практика реабілітації постраждалих за допомогою собак називається каніс-терапія. Ми готуємося до участі у великому проекті, який запланований на серпень цього року. До нас в Україну з-за кордону приїдуть представники української діаспори, які проведуть з нашими кінологами тритижневий курс по каніс-терапії. Заняття пройдуть під Києвом на базі «Спілки самаритян-кінологів України».

За її словами, дуже важливо виховати таку собаку, яка буде справжнім другом і помічникомдля бійця, яка зможе переводити його через дорогу, приносити пульт або книгу, просто лежати поруч.

Лариса Борисенко зазначила, що для навчання новій методиці вибрали переважно собак-рятувальників, надалі кінологи планують брати тварин з притулків, щоб мінімізувати витрати і допомогти собакам знайти нових господарів.

Бійці, які бажають взяти участь у програмі і обзавестися домашнім улюбленцем, можна звертатися за телефоном +38 (050) 941 04 76 (Лариса).