Через тиждень на Дніпропетровщині почнуть створювати патрульну службу

173

15 липня на Дніпропетровщині стартує пілотний проект зі створення патрульної служби. Підготовку патрульних проводитиме Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Уже наприкінці року на вулиці Дніпропетровщини замість представників ДАЇ та ППС вийдуть представники нової патрульної служби. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Патрульна служба — це нова структура, яка замінить ДАЇ та ППС. До її складу увійдуть як нові спеціалісти, так і колишні робітники ДАЇ та ППС. Всі патрульні повинні будуть пройти відбір.

«Відбір кандидатів буде здійснюватись за спеціальною методикою обласним управлінням внутрішніх справ та громадськістю. Ця патрульна служба докорінно змінить систему охорони правопорядку відповідно до сучасних стандартів», — вважає Валентин Резніченко.

Зарплата рядового міліціонера у патрульній службі становитиме близько 8 тис. грн. Очікується, що патрульна служба розпочне роботу вже у грудні, після того, як складуть повноваження ДАЇ та ППС.

На Дніпропетровщині до нової патрульної служби планують залучити близько 1000 фахівців.

Крім цього, у Дніпропетровській облдержадміністрації анонсували, що охороняти правопорядок запросять і колишніх бійців АТО. Основна вимога до усіх кандидатів — незаплямованість репутації.

Фото news.bigmir.net