Захисники тварин пікетували міськвиконком (ВІДЕО)

195

Звичайні павлоградці та члени Громадської організації захисту тварин «Віддані друзі» прийшли до виконкому закликати міську владу втрутилася у конфлікт між адміністрацією притулку, що заснувала ГО «Ліга захисників тварин «Надія», та волонтерами, які опікуються тваринами.

Волонтери звинувачують адміністрацію притулку у жорстокому поводженні з тваринами, антисанітарії в притулку, несистемному харчуванні тварин, розкраданні майна орендованих у компанії ДТЕК будівель. Вони обурені, що після скандального викриття волонтерами та журналістами Павлоград.dp.ua незаконного вивезення піску та будматеріалів, волонтерів не допускають на територію притулку годувати тварин.

P1310856

Читайте за темою: Із території, яку орендує притулок для тварин, невідомі вивозять пісок та будматеріали

Усі звинувачення адміністрацію притулку — ГО «Ліга захисників тварин Надія відкидає. Більш того представник ГО «Надія», Тетяна Спільник, привселюдно звинуватила журналістів Павлоград.dp.ua в брехні.

Волонтери вимагають, аби компанія ДТЕК розірвала угоду із ГО «Ліга захисників тварин «Надія» на оренду приміщень, в яких розташований притулок.

Нагадаємо, що міська рада та компанія ДТЕК домовилися про безкоштовну передачу території та будівель, де знаходиться притулок, до комунальної власності. Але цей процес може зайняти до трьох місяців.

Читайте за темою: Приміщення притулку для тварин депутати планують прийняти до комунальної власності

«Нас не допускають на територію притулку. Хто буде годувати тварин? Тих харчів, що два рази на тиждень привозять зі шкіл, не вистачить. Ми годували тварин щоденно, крім того, займалися їхнім лікуванням і стерилізацією», — розповідає голова ГО «Віддані друзі» Олена Сенькова.

Після двадцяти хвилин сперечань та взаємних обвинувачень представники обох громадських організацій за сприяння адміністрації міста сіли за стіл переговорів. Вони домовилися про тимчасову спільну роботу — ГО «Ліга захисників тварин «Надія» має дозволити ГО «Віддані друзі» відвідувати притулок.

«Ми просимо ДТЕК розібратися зі своїм майном, проконтролювати, щоб коли територія перейшла на баланс міста, там щось залишилося… Правоохоронні органи мають розібратися з тим, які матеріали та на яких підставах вивозилися з притулку», — наголосила заступник міського голови Аліса Рябова.

Читайте за темою: Один день із життя павлоградського притулку для тварин

2WVTWK0IzuQ

Читайте за темою: Скільки коштів виділяють з бюджету на стерилізацію тварин у Павлограді