Шахтарі ДТЕК ШУ Дніпровське почали відпрацювання шахтного поля із запасами 10 млн т. вугілля

214

У ДТЕК шахтоуправлінні Дніпровське на однойменній шахті почала працювати нова лава. Даний очисний вибій — перший в центральній частині шахтного поля вугільного пласта С10, і відкриває доступ до 10 млн тонн промислових запасів вугілля.

Нова 1168-у лаву прийнята в експлуатацію державною комісією з оцінкою «відмінно». Протяжність лави — 250 м, довжина виїмкового стовпа до відпрацювання – понад 1100 м. Обсяг запасів — 457 тис. Тонн якісного низькозольний вугілля газової марки ДГ — забезпечить гірників роботою до початку 2016 року. Відпрацьовувати даний забій довірено ділянці з видобутку вугілля №3 на чолі з новим начальником Миколою Шевцовим і бригадиром ГРОЗ Русланом Мустафіним.
Освоювати лаву гірники будуть за допомогою нового і відремонтованого обладнання: комбайн УКД 200/500 виробництва української компанії Corum Group, стрічковий конвеєр 2 ЛТ1000, відремонтований скребковий конвеєр СП-251 і відремонтований по гарантії постачальника-виробника китайський комплекс ZZ. В цілому загальна сума інвестицій на оснащення 1168-ої лави склала $ 875 тис. Планується, що середньодобове навантаження на забій складе 1800-1900 тонн, при цьому в червні колектив ділянки має намір видати на-гора близько 55 тис. Тонн вугілля.

«У непростій економічній ситуації сьогодні досить складно зберігати обсяги вуглевидобутку та безперебійну роботу підприємств. За 10 років роботи у складі компанії ДТЕК ми встигли забути, що таке нестача паливно-мастильних матеріалів і запчастин. Зараз же нам доводиться досить багато робіт виконувати своїми силами, тому зараз як ніколи важлива шахтарська командна робота і витримка. Для забезпечення безперебійного відвантаження вугілля з 1168-ої лави і наступних восьми вибоїв ділянку конвеєрного транспорту №2 змонтував нову транспортну ланцюжок, що складається з трьох магістральних стрічкових конвеєрів. Введення нової лави в роботу дозволив зберегти обсяги вуглевидобутку шахтоуправління, що вкрай важливо напередодні нового опалювального сезону », — зазначив директор ДТЕК ШУ Дніпровське Віталій Мовчан.

 

Всього на сьогоднішній день в ДТЕК ШУ Дніпровське працює 6 очисних вибоїв. Цього року на шахтоуправлінні планується ввести в експлуатацію 9 нових лав замість тих, що вибувають і добути більше 3,3 млн тонн вугілля.

На фото — державна комісія зі здачі в експлуатацію нової лави