Павлоград.dp.ua випустив унікальний проект «Громадська думка»

163

На Незалежному порталі Павлоград.dp.ua стартував унікальний відеопроект «Громадська думка». Перший його випуск присвячений перейменуванню вулиць.

Щоб випустити цей проект, маленький журналістський колектив Павлоград.dp.ua провів колосальну підготовчу роботу, яку зазвичай виконують студії центральних каналів, що виготовляють популярні ТВ-шоу.

«Ми намагалися показати, що інтернет-портал може бути не просто сторінкою із новинами, а й реалізовувати складні, професійні медіапроекти, які будуть корисними і долучатимуть громадськість до обговорення проблем і пошуку конструктивних рішень», — говорить керівник проекту Руслан Керімов.

У півгодинному відеопроекті звучать думки простих павлоградців. Стосовно перейменування вулиць свою точку зору оприлюднила влада, при чому, як місцева, так і з сусіднього міста Лозова. Резюмував інформацію незалежний експерт-юрист.

EmLSgI5hJ2U

2u7zR0-bsC4

«Я вважаю, що подібні проекти є надзвичайно важливими та корисними. Адже як тільки «декомунізаційні» закони були прийняті Верховною Радою, навколо них виникла ціла купа різноманітних міфів. З їхньою допомогою противники декомунізації, а подекуди й недобросовісні чиновники, які не бажають нічого змінювати у країні, намагаються залякати суспільство та налаштувати його проти змін. Адже, на жаль, у нашій країні лише невелика частина населення читає закони. А інша, значно більша частина, сприймає їх переважно через призму ЗМІ. Тому різного роду проекти, такі, як цей, надзвичайно важливі у контексті донесення інформації до суспільства та спростування міфів», — вважає Сергій Рябенко, співробітник Українського інституту національної пам’яті.

cH5z-Szl6BE

Унікальність проекту не тільки у підборі спікерів, але й в інтерактивності та динамічності. В форматі проекту є опитування на вулицях міста, інтерв’ю в студії та прямі Skype-включення.

Проект дає відповіді на такі актуальні питання: Чи вдарить по гаманцях простих павлоградців процес перейменування? Кому доведеться змінювати документи на нерухомість? Чи може місцева влада ігнорувати цей процес?

Дивіться «Громадську думку» на Незалежному порталі Павлоград.dp.ua.

А на часі готується нова тема «Громадської думки». Вона буде присвячена безпритульним тваринам та притулку для тварин у Павлограді.