У Павлограді найстарішій газеті виповнилося 105 років (ФОТО)

701

У січні 2023 року своє 105-річчя святкує газета «Рідний край». Її заснували ще у 1918 році, у радянські часи вона мала назву «Світло Жовтня». Привітати колектив видання завітали представники Національної спілки журналістів України та місцевих ЗМІ.

«Рівно 105 років тому газета розпочинала свою діяльність саме в цьому приміщенні, в цих кімнатах, де знаходиться сьогодні. А одним з тих, хто її засновував, був двоюрідний дід редактора Володимира Сторчакова», — розповіла Ірина Костянтинова, заступниця головного редактора газети «Рідний край».

Володимир Сторчаков очолює Павлоградську районну організацію НСЖУ і з 1991 року є головним редактором газети «Рідний край». Вона пройшла процедуру роздержавлення і зараз є товариством з обмеженою відповідальністю.

«Колись у Павлограді було 30 газет, це більше, ніж у всій області», — розповів Володимир Сторчаков.

Зараз працює 3 газети — «Рідний край», «Голос шахтаря» і «ТН-Експрес».

Незважаючи на те, що паперові газети в Україні зараз стають рідкістю, «Рідний край» продовжує виходити і в січні 2023 року має 5 тис. екземплярів. Газета розповсюджується як в містах Павлоград і Тернівка, так і в навколишніх громадах: Вербківській, Юріївській, Межиріцькій, Троїцькій, Богданвській.