Німці поцікавилися у павлоградців: «Де тисне правий черевик?»

132

З робочим візитом у Павлограді побували  представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Їх зустріли міський голова Іван Метелиця, його заступник Сергій Остренко, начальник управління праці і соцзахисту Лідія Бобровницька, начальник управління комунального господарства та будівництва Юлія Дейнеженко, начальник відділу охорони здоров’я Олена Герасименко.

Основною темою зустрічі стали актуальні проблеми вимушених переселенців у Павлограді та шляхи їх вирішення.

Серед актуальних проблем міста Іван Метелиця назвав нестачу житла для людей зі Сходу України, робочих місць, проблему черг у дитячі садки, навантаження на медичні установи, «дірки» у міському бюджеті. Він нагадав, що на відкритті транзитного містечка у Павлограді  Надзвичайний та Повноважний посол ФРН в Україні Крістоф Вайль пообіцяв допомогти місту з реконструкцією та реконсервацією дитячих дошкільних закладів.

Читайте за темою: У Павлограді відкрили транзитне містечко (ФОТО та ВІДЕО)

Представників товариства «GIZ», як кажуть в Німеччині, цікавило «де тисне правий черевик» — з якими найбільшими складностями стикається місцева влада, взаємодія місцевої, обласної та центральної влади у питаннях допомоги переселенцям, співробітництво державних та волонтерських організацій.

«Нас цікавить, як взаємодіє національна влада з  обласною та владою «на місцях»? Що, на Вашу думку, можна покращити? Ми бажаємо, щоб мешканці Павлограді та вимушені переселенці жили у мирі, без соціальних непорозумінь», — наголосив доктор Клаус Шрайнер, представник «GIZ».

Після обговорення німецькі гості відправилися оглянути будівлю одного з гуртожитків міста, яке може стати об’єктом інвестицій Німецького товариства.

Це вже не перший візит німецької делегації у Павлоград — в травні вона відвідала модульне містечко.

Читайте за темою: Товариство «GIZ» планує створити волейбольний майданчик і встановити тренажери на стадіоні «Прометей»

Протягом тижня німці відвідають три «прифронтові» області — Дніпропетровську, Запорізьку і Харківську.

P1300921