На Павлоградщині в ДТП постраждала громадянка США

1567

На минулому тижні, 29 лютого ввечері, на ділянці траси на виїзді з Павлограда сталася дорожньо-транспортна пригода. На виклик виїхала бригада екстреної медичної допомоги, повідомляє директорка Павлоградської станції екстреної медичної допомоги Світлана Зайчикова.

У складі бригади були лікар Владислав Марунчак, фельдшер Аліна Крупська та водій Василь Булава.

Як виявилося, водій легковика не впорався з керуванням і автомобіль злетів у кювет. Травми отримала громадянка Америки. Із закритою черепно-мозковою травмою та забоєм грудної клітини її привезли в лікарню.

«В наш військовий час в Україну приїхало багато громадян з різних країн, з різними місіями. І під час пересування по Україні, з ними виникають непередбачувані ситуації.  […] Труднощів додав мовний барʼєр, бо виявилось, що іноземка майже не володіє українською мовою. У пригоді стали раніше отримані знання іноземної мови та досвід спілкування з іноземними інструкторами, у яких неодноразово проходили курси співробітники, включаючи членів бригади, та, завдяки цьому, були якісно зібрані скарги та анамнез, що суттєво допомогло для постановки вірного діагнозу! Дякую бригаді за професіоналізм!» ȁ подякувала Світлана Зайчикова.