Бракує 200 педагогів: яких вчителів не вистачає Павлограду

1295
Фото www.pexels.com

Наразі павлоградських дітей навчають близько 900 викладачів. Водночас штатний розклад передбачає 1100 учителів на місто.

Освітяни наголошують, що нестача педагогів не пов’язана з епідемією коронавірусу чи повномасштабною війною. Мовляв, ця проблема існувала завжди.

«Від початку широкомасштабної війни у нас виїхали за кордон деякі педагоги. Але таких небагато, близько десяти чоловік. Дехто з них навіть продовжує навчати дітей онлайн, за домовленістю зі своїми навчальними закладами. Є також працівники, які зараз захищають Україну на фронті. Та передусім брак кадрів обумовлений людським фактором. Більшість не хоче працювати через низькі зарплати. Наприклад, знання іноземних мов відкриває кращі перспективи, як у нашій країні, так і закордоном. Також часто педагоги надають перевагу приватним заняттям», – пояснює начальниця відділу освіти Павлограда Ірина Дем’яненко.

За її словами, у кожному навчальному закладі міста ситуація з нестачею педагогів різниться. Але загалом, найбільше затребувані нині учителі іноземних мов, інформатики та математики.