У Павлограді планують створити дистанційні класи

588

Учнів, які можуть навчатися очно, але, за рішенням батьків, не користуються цією нагодою, планують об’єднати в окремі онлайн-класи.

Про такі задуми освітян розповіла начальниця відділу освіти міста Ірина Дем’яненко.

«Наразі нашим педагогам дуже важко організовувати навчальний процес. Учитель вмикає ноутбук і починає викладати нову тему більшості учнів на «живому» уроці. Паралельно має приділити увагу тій меншій частині дітей, які навчаються виключно онлайн. Все це, до того ж, може відбуватися у сховищі, під час повітряної тривоги», — пояснює пані Ірина.

За її словами, вирішити цю проблему допоможе створення окремих дистанційних класів та об’єднання учнів з різних ліцеїв та гімназій для онлайн-навчання. Для них виділять педагогів, які безпосередньо проводитимуть лише онлайн-уроки.

«Тогоріч на державному рівні йшлося про створення опорних дистанційних шкіл. Проте в області такі школи відкрили лише у кількох містах. Павлоград у цей перелік не потрапив. Тож нині маємо самостійно вирішити це питання, аби до початку нового навчального року підготувати все необхідне для таких змін», — зазначає керівниця освітян.

Довідка Павлоград. dp. ua:

Із 18 навчальних закладів середньої освіти міста 10 зараз працюють за змішаною формою навчання (чергуються онлайн та офлайн заняття) та мають свої укриття. Ще 4 — проводять уроки в орендованих приміщеннях з укриттями.