У Павлограді розповіли про ситуацію з укриттями в закладах освіти

1128

Питання укриттів у закладах освіти залишається складним. Про це розповів міський голова Анатолій Вершина в інтерв’ю «ПТРК».

«Наприклад, в 1-й школі є підвал, планували зробити там укриття, щоб заняття проходили офлайн. Але, на жаль, та характеристика і техпаспорт, який є на сьогоднішні день… вона побудована з порушенням. Поглиблення підвалу, фундамент, менший, ніж показано в технічному паспорті», — сказав Анатолій Вершина.

Серед дитячих садків лише 3-4 приміщення, де можна зробити найпростіші укриття. Школи більш пристосовані, але є проблеми з ліцеєм №1, 9, 17 (взагалі відсутні підвали).

«В більшості закладів є підвальні приміщення, де ми за літо провели відповідну роботу, підготували приміщення. Розроблені проєкти, підготовлені ці укриття. Витрачено близько 10 млн грн на ці роботи — зроблені санвузли, вентиляція, вода, поточні ремонти. Зараз ці заклади уже працюють, — розповів Анатолій Вершина. — Є ще один момент — з 1 листопада набрати чинності нові вимоги законодавства щодо укриттів, більш жорсткі вимоги та треба будувати вже капітальні укриття».