Дніпропетровщину атакують агресивні лисиці

572

Через бойові дії у регіон мігрує багато диких тварин, які можуть бути хворими на сказ — про це б’ють на сполох медики. Днями на Нікопольщині руда хижачка напала на жінку з дітьми.

Про цей випадок розповіла начальниця Павлоградської станції екстреної меддопомоги Світлана Зайчикова.

За її словами, жінка йшла по одній з вулиць селища разом з двома дітьми, коли позаду на неї напала лисиця і вчепилася в гомілку. Спроби відігнати тварину не увінчалися успіхом – та вчепилася в іншу ногу. Дітей покусати не встигла.

Рятувати потерпілу, яка отримала множинні кусані рани обох ніг, виїхала бригада ЕМД підстанції м. Нікополь. Медики надали їй першу допомогу, заспокоїли і транспортували до лікарні.

«Будемо сподіватися, що для цієї молодої жінки все добре закінчиться. Але ситуація лякає. Сам факт нападу дикої тварини на людей в чималому населеному пункті посеред вулиці змушує задуматися, чи залишиться він поодиноким? Тварини тікають від війни. Бойові дії на території нашого регіону тривають, як і на території суміжної Запорізької області. Іде міграція диких тварин, в тому числі лисиць. Їхню чисельність ніхто не контролює. Чи проводиться вакцинація тварин, що мігрують, від сказу? Адже останнім часом в пресі нерідко звучить інформація про напад скажених тварин на населення», – пише пані Світлана.

До речі, нещодавно Павлоград.dp.ua повідомляв, що на Павлоградщині нині лютує сказ.