Павлоградець заперечував російську агресію та вимагав «денацифікації»

821

На Дніпропетровщині викрили чергових прихильників «руского міра». Пропагандисти заперечували військову агресію рф та возвеличували дії окупаційних військ.

Як повідомили в управлінні СБУ Дніпропетровської області, проросійськи налаштований житель Павлограда, робітник вугледобувного підприємства, через особистий акаунт в інтернеті поширював інформацію незаконних військових формувань квазіутворень «днр/лнр» і окупаційних військ. У публікаціях заперечував збройну агресію рф, називаючи її «денацифікацією та демілітаризацією», закликав позбавитись «нацистського режиму» в Україні.

Також викрили співробітника одного з об’єктів критичної інфраструктури Нікополя. Той публікував меседжі, в яких називав військове вторгнення рф «спеціальною воєнною операцією» та «війною росії проти всього світу». 

Працівник залізничної галузі із Синельникове оприлюднював у соцмережах антиукраїнські дописи на підтримку кремлівського режиму та дискредитації керівництва держави та ЗСУ.

Наразі прихильникам країни-агресора повідомили про підозру за ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).