У Дніпрі влаштували «рабовласницький центр» (ВІДЕО)

710

У Дніпрі поліцейські управління міграційної поліції виявили злочинну групу, яка утримувала майже 50 людей. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Зловмисники шукали на вокзалах та вулицях переселенців, безхатьків, людей із залежністю. Обіцяли лікування, а натомість змушували працювати на низькокваліфікованих роботах. Більша частина їх заробітку йшла на користь центру. У людей відбирали документи й телефони. При спробі завербованими особами самовільно залишити місце утримання учасники групи здійснювали психологічний тиск та погрожували застосуванням сили.

«38-річний організатор реабілітаційного центру встановив жорсткі правила розпорядку центру та контролював їх дотримання. Він набрав осіб, які вербували нових робітників та підшуковували їм роботи у Дніпрі та області, займався розподілом коштів, отриманих від трудової експлуатації людей», — йдеться у повідомленні.

9 січня поліцейськими за підтримки спецпризначенців «КОРД» провели обшуки у двох таких «центрах реабілітації». Чотирьох підозрюваних організаторів взяли під варту.