У нове відділення реабілітації в Павлограді вже є черга (ФОТО і ВІДЕО)

1605

1 січня 2024 року здали в експлуатацію нове відділення реабілітації Павлоградської лікарні інтенсивного лікування. Тут все нове — ремонт, меблі, сантехніка, обладнання.  Відділення розраховано на 60 пацієнтів на місяць, 30 ліжок. Бажаючих потрапити на реабілітацію саме сюди вже більше — є черга як на госпіталізацію, так і на амбулаторні послуги, кажуть в адміністрації лікарні.

«Двомісні палати. Все інклюзивне та безбар’єрне. Основні напрямки ― реабілітація при травмах, захворюваннях неврологічної, опорно-рухової системи. Передбачена психологічна реабілітація. Працюємо і з дітками від 3 років», — розповідає завідувачка відділенням фізичної та реабілітаційної медицини Марина Гюбнер.

Всі послуги надаються безкоштовно, за кошти Національної Служби здоров’я України. Електронне направлення можна отримати за направленням лікаря або лікаря фізичної-реабілітаційної медицини, до якого направляє сімейний лікар. Безкоштовно пройти реабілітацію можна двічі на рік. Курс — не менше 14 днів.

Є у відділенні ерготерапевтична кухня, де люди після травм, інсультів, інфарктів можуть наново вчитися готувати їсти та обслуговувати себе.

Лікарі навчалися в тому числі в Німеччині. У році, що почався, теж запланували кілька стажувань закордоном.

Є і кімната кінезіотерапії (лікування рухом, лікувальна фізкультура).

«Сервісом задоволений, центр чудовий, лікарі гарні. Задоволений всім, крім того, що є на світі такі хвороби, через які я тут, — каже пацієнт Сергій Соболь, мешканець Павлоградського району. Він на реабілітації 5 днів. — У мене був інсульт у вересні. Після нього я взагалі не ходив. Зараз, як бачите, хожу».