Корбан закликав терміново мінувати північний кордон та рити окопи

5104
Фото nashemisto.dp.ua

Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан на своїй сторінці у Фейсбук закликав владу терміново мінувати північний кордон та будувати глибоко ешельовану оборону. Про це він написав у Фейсбуці.

«Києву, Сумам, Чернігову та Харкову потрібно терміново будувати глибоко ешельовану оборону, — пише він. — Відкиньте інтрижки і не марнуйте час, хлопці», — закликав Корбан.

Нагадаємо, раніше губернатор Курської області Роман Старовойт заявив, що росія стягує на кордон додаткові війська, артилерію та ракетні установки.

У Курську область вже прибуло і прибуває велика кількість особового складу міноборони Росії, додаткове озброєння у вигляді артилерійських та ракетних установок.

«Загроза вторгнення у Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях все ще існує. І в той момент, коли ЗСУ розпочне контрнаступ на Півдні країни, росіяни можуть відповісти «кинджальними ударами» з Півночі», — вважає Корбан.

За його словами, відповідальність за зміцнення північних кордонів несуть місцева влада та адміністрація.

«Мені ж ніхто не вказує, де копати окопи і що конкретно потрібно робити, щоб зміцнюватися, але ж ми все це робимо. А якого біса губернатори північних областей нічого не роблять для будівництва рубежів та фортифікації? Вони роблять мости, дороги присипають, а треба копати оборонні споруди. Встигнемо ще з мостами. Все це важливо, але війна нікуди не поділася. Потрібно робити професійні рубежі, узгоджені з Генеральним штабом. Потрібно займати висоти та пристрілюватися», — каже Геннадій Корбан.