У Павлограді відремонтують покрівлі будинків, постраждалих від вибуху

841

На шести будинках, які постраждали від вибуху 6 вересня, відремонтують покрівлі. Про це розповів міський голова Анатолій Вершина. З урахуванням будинку, який постраждав від вибуху в БК Машинобудівників.

Вже готові деревина, шифер. З міського бюджету виділять 4 млн грн на роботу підрядних організацій, що ремонтуватимуть дахи.

«На сьогоднішній день готові будівельні матеріали для відновлення будинків. Це не квартири ― квартири це приватна власність. Працює комісія, фіксує наслідки прильотів і люди подають в програму «ЄВідновлення». Якщо є документи на квартиру, то це дуже просто ― отримати акти, рішення комісії, зареєструватися в «ДІЇ» і отримати кошти протягом 2 місяців», ― зазначає міський голова Анатолій Вершина.

Головам ОСББ будинків, які постраждали, по програмі «ВідновиДім» треба подати заяви і отримати компенсацію на встановлення нових під’їзних вікон і дверей.

«Окрім цього, у комунальній власності є школи, садки, гуртожиток, де практично не залишилося вікон. Займаємося цими питаннями», ― каже міський голова. Він зазначив, що для ліквідації наслідків прильоту російських раке, який стався 8 вересня, з обласного бюджету виділили 10 млн грн. Їх вже перерахували і розподілили на об’єкти соціальної сфери.