У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції розповіли про вчорашню операцію у Павлограді

1701

На блокпостах при в’їзді та виїзді з міста Павлоград зловмисники займалися поборами з водіїв транспортних засобів за не притягнення до адмінвідповідальності. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Повідомлення про неправомірні дії окремих працівників відділу реагування патрульної поліції Павлоградського районного відділу поліції надійшло на гарячу лінію.

«Встановлено, що поліцейські  під час перевірки автомобілів на блокпосту деяким водіям пропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння, при цьому використовували драгер, який не стояв на балансі у поліції та завжди показував перевищення допустимої норми. Після пропонували кермувальникам за гроші вирішити питання щодо не складання адміністративних протоколів за порушення ПДР», — йдеться у повідомленні.

Одного з поліцейських затримали при отриманні 17 тис. грн хабаря. Під час обшуків у фігуранта вилучили більше 400 тис. грн і 6 тис. доларів.

Зараз правоохоронці встановлюють, звідки у поліцейського ці гроші.

«Правоохоронці продовжують проводити слідчі дії, за результатами яких буде надана правова оцінка іншим поліцейським, причетним до правопорушення. За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури  затриманому готується оголошення про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», ― кажуть в ДВБ.

За скоєне йому загрожує до 10  років позбавлення волі.