У Павлограді в родини виявили гепатит А

1339

Спалах захворювання вірусним гепатитом А в області відсутній. Проте занепокоєння у соцмережах викликав випадок сімейного захворювання в Павлограді. У двох людей було виявлено вірусний гепатит А, в однієї людини — діагноз уточняється.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«При лабораторних дослідженнях питної води збудник вірусного гепатиту А не виявлено. Загалом показники захворюваності на вірусний гепатит А по області знаходяться в межах норми.  За цей рік у Дніпропетровській області виявлено 32 випадки, що не перевищує показники минулих років», — написав Лукашук.

Джерелом зараження може бути не тільки вода. Найчастіше — це недотримання правил гігієни в побуті. Недуга передається через брудні руки, іграшки, посуд.

«Треба дотримуватися найелементарніших правил. Мити руки. А не так: щойно тримав в руках гроші й телефон, а слідом схопився за пиріжок. Воду слід вживати кип’ячену або бутильовану, страви — після ретельної термічної обробки. Є й профілактичні щеплення», — наголосила позаштатна експертка з інфекційних захворювань департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації Валентина Ткаченко.