На Павлоградщині жінка стала боржницею банків через знайомого майнера біткоїнів

1385

На Павлоградщині жінка стала боржницею кількох банків через те, що довірила свої дані іншій людині за винагороду у 2 тис. грн. Про це Павлоград.dp.ua розповіла мешканка Павлоградського району на ім’я Тамара.

«Мені запропонували 2 тис. грн за те, що я візьму банківські карточки. Я на це «повелася», бо були потрібні гроші», — розповідає жінка.

В 2021 році вона оформила карточки кількох банків і передала їх чоловіку зі свого села. Той чоловік, який забрав банківські карти, займався біткоїнами — видобутком криптовалюти, майнінгом.

«Деякий час він платив по кредитах, але потім перестав. У мене вже був суд по «Приватбанку», «А-Банку»… Крім цього, оскільки в односельчанина і його спільника були мої фотографії, дані, він набрав ще багато онлайн-кредитів. Зараз по суду я маю виплати 40 тис. грн — а де я їх візьму?», — каже Тамара.

За її словами, поліція не прийняла заяву жінки, сказали, що вона сама винна в цій ситуації. Чоловік, якому вона віддала свої дані, зараз в російській федерації, а жінці залишилися суди і борги.

У поліції не раз наголошували, щоб люди не повідомляли персональні дані — номер і серію паспорт, ІНН, паролі та коди с СМС. Все це може мати дуже серйозні наслідки.