З бюджету Павлограда направлять 25 млн грн на допомогу військовослужбовцям

586
Фото з відкритих джерел

Депутати міськради Павлограда прийняли рішення виділити з бюджету по 10 тис. грн матеріальної допомоги павлоградцям, мобілізованим до Збройних Сил України починаючи з 24.02.2022 року. Загалом ― 25 млн грн. Про це стало відомо під час сесії Павлоградської міської ради.

Також на сесії розподілили 215 млн грн з бюджету. 

«Враховуючі ті обмеження, які були прийняті в законі про Державний бюджет України і в бюджетному кодексі, залишки направлені строго на ті напрямки, які передбачені законом. В першу чергу, це ремонт, будівництво, реконструкцію найпростіших укриттів — 164,4 млн грн (майже 77%), на підтримку військових ― 11,2 млн грн, субвенція з обласного бюджету на підтримку заходів з територіальної оборони — 4,3 млн грн. Матеріальна допомога сім’ям загиблих та військовослужбовців ЗСУ — 31,7 млн грн. Ще піде на зарплату працівникам бюджетної сфери, які не були враховані при формуванні бюджету — 3,3 млн грн», — розповіла очільниця фінансового відділу Раїса Роїк.

Ще одна нова програма — оздоровлення і відпочинок дітей військових, які зникли безвісти.

Також додали 26,5 млн грн на інші програми. Наприклад, надання матеріальної допомоги ветеранам війни з нагоди державних свят. Раніше допомога складала 550 грн зараз ― 1 000 грн. Збільшився розмір допомоги для учасників бойових дій і ветеранів Другої світової війни (до 12 тис. грн). Матеріальна допомога військовим, які отримали поранення ― збільшено з 10 до 20 тис. грн. Удвічі виросте допомога на лікування учасникам АТО/ООС/війни в Афганістані й повномасштабного вторгнення.

«Це заслуга усіх жителів громади, які наповнюють бюджет і органів місцевого самоврядування, які знайшли таку можливість», ― зазначив депутат міськради Андрій Чернецький.