Дали 7 днів на виїзд: дівчина має проблеми через російське громадянство (ВІДЕО)

3870

Ольга Яцевська з Павлограда живе в нашому місті 18 років, закінчила Павлоградську школу, навчалася в університеті в Дніпрі, вийшла заміж. Проте вона є громадянкою російської федерації.

Зараз Міграційна служба примушує дівчину покинути територію України протягом 7 днів. Ольга записала відео, на якому розповіла свою історію.

«Я звернулася до Міграційної служби, щоб замінити посвідку, яка була видана на підставі навчання, на посвідку на підставі шлюбу, тому що в мене чоловік громадянин України. Мені було відмовлено в отриманні посвідки та видано рішення про анулювання посвідки. Також було прописано, що в мене є 7 днів, щоб покинути країну. Я звернулася до Міграційної служби, щоб отримати тимчасовий прихисток, в чому мені відмовили», — розповідає Ольга Яцевська.

Вона подала в суд на Міграційну службу і виграла. Але програла в апеляційному суді.

«Зараз я подаю до Верховного суду. Що там буде — ніхто не знає», ― говорить дівчина.

Чоловік Ольги Сергій каже, що не розуміє, чому дівчина має виїжджати, адже вона знає українську мову, любить Україну і її родина, друзі тут.

«Я взагалі не розумію, яка буде користь від її виїзду? Замість того, щоб вона працювала в Україні, приносила користь, платила податки до бюджету, вона має виїхати», — каже хлопець. Він вважає, що їхні права порушують.  За його словами, Міграційна служба вимагає, щоб дівчина виїхала, отримала візу і заїхала назад.

«У них по документах це виглядає дуже просто, але насправді це не просто, це цілий ряд складнощів, багато нюансів і підводних каменів», — вважає Сергій.