На Павлоградщині “екстремали” з’їли мухомори: чим це закінчилося

1765

Минулого тижня на території Павлоградського району два чоловіки 36-ти та 64-х років отруїлися мухоморами. Про це повідомляє Павлоградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Зі слів постраждалих — вони збирали мухомори, висушували їх у себе вдома, а потім вживали у вигляді порошку. В результаті обидва чоловіки з діагнозом «Гостре отруєння токсинами дикорослих грибів (мухомор)» опинилися у реанімаційному відділенні місцевої лікарні. Один із постраждалих і досі знаходиться в реанімації.

«Сьогодні в Україні розпочався масовий тренд на вживання мухоморів. Люди свідомо їдять їх з метою «лікування», розслаблення та отримання галюциногенного ефекту. Такими відео рясніють соціальні мережі. Отруйні гриби деякі народні цілителі наділяють цілющими властивостями. Таке самолікування може привести до фатальних наслідків», — кажуть спеціалісти.

Симптоми отруєння — марення, галюцинації; розлад психіки; нудота, блювота та пронос; підвищене потовиділення і слинотеча; розширення зіниць; підвищена сонливість; порушення дихання. Мухомор є нейротропним грибом. Отрута з гриба — мускарин — може вразити печінку, нирки, нервову систему і з часом ця отрута може з новою силою себе проявити.