У Павлограді видали книгу про зародження тут вугільної промисловості

481

У Павлограді випустили книгу, присвячену шахтарям, які починали розробляти корисні копалини у Західному Донбасі. Книгу написав Віктор Пільгуй — Директор Народного музею історії і трудової слави ДТЕК Павлоградвугілля. Він присвятив її 60-річчю з моменту створення в Павлограді шахтарської галузі.

Літопис вугільного регіону розпочався з 1963 року, коли в експлуатацію ввели шахту «Першотравнева». У книзі багато історичних фактів і фотографій.

«Книга насичена персонажами, реальними людьми, які з самого початку працювали у Західному Донбасі. Цьому поколінню і присвячена книга», — прокоментував Віктор Пільгуй.

Він і сам був свідком багатьох подій, адже працював на шахтах «Степова», «Дніпровська», а з 1982 року — заступником директора «Павлоградвугілля» по кадрах і побуту. Героїв своєї історичної книги він знав особисто. Він почав писати статті для газет і поступово перейшов до книг. У 2018 році побачила світ його перша книга «Западный Донбасс. Время. События. Люди».

«Віктор Іванович дуже відповідально підходив до написання своїх матеріалів — перевіряв інформацію у кількох джерелах, уточнював кожне прізвище. Ця книга може бути корисною не тільки для широкого кола читачів — ветеранів, знайомих, рідних, хто працював на цих шахтах, але і цікавою для дослідників», — каже журналіст Ігор Войцеховський.