В квартирі ніхто не проживає, а борги за світло надходять, що з цим робити?

1054
Фото з відкритих джерел

Якщо у квартирі ніхто не мешкає або показання лічильника не передаються — оператор системи розподілу електроенергії здійснює розрахунок на основі показників середньодобового споживання і передає ці обсяги постачальнику. Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок.

Власник житла рахунок не сплачує, адже вважає це помилкою, і таким чином починають формуватись борги. Про це розповіли у пресслужбі YASNO.

Читайте також: У Павлограді можливе відключення світла 16,17,18,19 жовтня: список вулиць

Що необхідно робити власникам житла, котрі не проживають у своїй квартирі, щоб не накопичувати борги за світло?

Передавати орієнтовні показання щомісяця

Наприклад, якщо у квартирі залишивсь працюючим холодильник або інша техніка, то достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5  кВт∙год і відповідно сплачувати за них. А повернувшись додому, буде достатньо сфотографувати дані лічильника або запросити контролера, щоб провести звірку.

Передавати одні й ті ж самі показання електролічильника щомісяця

Навіть, якщо у квартирі відключені усі електроприлади необхідно щомісяця передавати останні зафіксовані клієнтом показання. 

Нагадаємо, передавати показання необхідно за дві дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. Зробити це можна дистанційно з будь якої країни світу за допомогою онлайн-сервісів YASNO:

Читайте також: У Павлограді новий оператор газорозподільних мереж: реквізити, як сплатити