Як отримати дитині статус постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

377
Фото https://newsone.ua

На законодавчому рівні визначений та затверджений порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Про це повідомляють у пресслужбі міської ради Павлограда.

Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів — це дитина, яка внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту отримала поранення, контузію, каліцтво, зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства, була викрадена або незаконно вивезена за межі України, залучалася до участі у військових формуваннях або незаконно утримувалася, у тому числі в полоні.

Статус надається органом опіки та піклування дітям або особам, які на час воєнних дій не досягли 18 річного віку, за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання/перебування дитини як внутрішньо переміщеної особи, за місцем звернення, якщо місце проживання/перебування дитини не задеклароване/не зареєстроване або задеклароване/зареєстроване на території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій Російською Федерацією, також за місцем виявлення такої дитини місцевими органами виконавчої влади та/або органами місцевого самоврядування.

Для отримання консультації можна звернутися до служби у справах дітей за адресою: м. Павлоград, вул. Соборна, 42/а, або за телефоном 095 75 206 12.