На Павлоградщині навантажувач наїхав на велосипедистку

823
Фото poletehnika.com.ua

Павлоградський суд виніс вирок чоловіку, який у квітні 2022 року збив людину. Це сталося у с. Богданівка, на вул. Романькова.

Як йдеться в матеріалах суду, водій рухався за кермом навантажувача Merlo зі швидкістю 2 км/год, хотів виконати поворот праворуч та поїхати у напрямку вул. Степова. Не врахувавши дорожню обстановку, він наїхав правими колесами на жінку на велосипеді «Україна», яка рухалась зі сторони вул. Степова в напрямку вул. Романькова.

Велосипедистка отримала відкритий перелом щиколотки та гематоми.

На суді чоловік пояснив, що бачив потерпілу, але неправильно врахував відстань і зачепив її правою стороною навантажувача, від чого потерпіла впала і він наїхав на неї заднім колесом. Він зупинився, викликав швидку і поліцію. Був з потерпілою, поки її не забрали медики. Він повністю сплатив її лікування.

Враховуючи, що обвинувачений вчинив нетяжкий злочин, раніше не судимий, вину визнав повністю, щиро розкаявся, суд призначив йому виправні роботи — 6 місяців з відрахуванням в дохід держави 10% із суми його заробітку, з позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Також водій має сплатити 4 633 грн на користь держави за судові витрати.