Зареєстрована петиція про перейменування вулиці Павлограда на честь загиблого захисника

1367

У Павлограді в системі електронних петицій зареєстровано звернення про надання вулиці імені загиблого на війні з російськими військами Олега Переходи.

«Дуже прошу дати ім’я вулиці Олега Переходи з наданням звання почесного громадянина міста. Прошу підтримати найменування вулиць міста Павлограда на честь кожного без виключення загиблого павлоградця у російсько-українській війні з 2014 року, які поклали своє життя за волю та незалежність України, з присвоєнням звання почесного громадянина міста», — пише авторка петиції, сестра Олега Переходи Юлія Меншикова.

Вона пише, що брат був бойовим медиком парашутно-десантного батальйону військової частини А1126, старшим сержантом. Олег Перехода народився 04.05.1992 року. З 2018 року у складі 25-тої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади захищав Україну та брав участь в АТО.

«З перших днів повномасштабного вторгнення Олег боронив нашу землю в Донецькій області де отримав тяжке поранення, але його це не зупинило, навіть не дочекавшись закінчення лікування продовжив захищати нас та нашу землю. Олег був хоробрим, відважним і ніколи нічого не боявся. Його девіз був “Завжди вперед” та “Ніхто крім нас”. На передовій врятував дуже багатьом життя. Олег Герой для нашої сім’ї і заслуговує, щоб його ім’ям була названа одна з вулиць нашого міста Павлограда. Олег народився і виріс в цьому місці», — йдеться у зверненні.

Також сестра написала, що історія повторюється —  у родині був родич з Хуторів, теж сержант, герой свого часу Перехода Іван Сергійович, 1907 року народження.

Читайте також: У боях на Донбасі загинув павлоградець

Петиція поки що набрала лише 6 з 500 голосів. Вона знаходиться за посиланням. Голоси збиратимуть ще 50 днів.