Кінологиню Ларису Борисенко вперше виписали з лікарні після підриву на розтяжці

1975

Через 3,5 місяців лікування та 4 медичних закладів кінологиню з Павлограда Ларису Борисенко виписали з лікарні на декілька тижнів. Після цього лікування продовжиться.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також: Відома павлоградська кінологиня Лариса Борисенко з напарником підірвалися на розтяжці

«Вчора мене вперше виписують з лікарні на декілька тижнів. Ні, ще ні на роботу і ні до моєї Справи Життя, бо процес реабілітації, щоденна  боротьба з обставинами та собою — ще триватиме. Мабуть, довго триватиме», — написала Лариса.

Вона розповіла, що першими її почали рятувати друзі-пошуковці. Вони не розгубилися: якісно наклали турнікети, винесли з лісосмуги та дуже швидко транспортували до найближчого стабілізаційного пункту — Центральної районної лікарні м. Барвенково. Там 5 працівників лікарні стали донорами для прямого переливання крові, котре врятувало життя.

Після цього Ларису перевезли до обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова Дніпра. Там в реанімації Лариса Борисенко провела майже два тижні. Далі здоров’я кінологині рятували у відділенні термічної травми та пластичної хірургії міської лікарні №8 м. Дніпро.

«Всі — від керівника до дуже чуйного молодшого медичного персоналу, зробили для мене диво: звідти я виходила вже з ходунками та на своїх ногах та з вірою, що все буде добре», — каже Лариса.

Їй довелося заново вчитися робити звичні речі — ходити, сідати, ходити по сходах, взуватися, обслуговувати себе. У цьому допомагають реабілітологи. Робота продовжилася у клініці Mediclub, лікарні №4 м. Дніпро.

Доки Лариса відновлюється, тягар волонтерської роботи у Павлоградському пошуково – рятувальному кінологічному загоні «Антарес» взяла на себе її донька Марія Борисенко.

У своєму пості Лариса Борисенко подякувала своїм рятівникам, волонтерам, благодійникам, та розповіла, що мріє повернутися до роботи — розшуку зниклих цивільних та поверненню тіл загиблих військовослужбовців.

Читайте також: Павлоградські кінологи-пошуковці беруть участь у зйомках документального фільму