Комерційного директора «Павлоградського хімзаводу» засудили до позбавлення волі

4700

4 роки позбавлення волі отримав комерційний директор «Павлоградського хімзаводу» за залучення «фірм-прокладок» до роботи держпідприємства.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

7 липня 2023 року 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок за залучення до продажу вибухових речовин, що вироблялись державним підприємством, посередницьких комерційних структур, участь яких у господарських відносинах мала виключно формальний характер. Такі дії посадовця завдали збитків державному підприємству на суму понад 7 млн грн.

Суд погодився з доводами прокурора і визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Крім 4 років позбавлення волі, чоловіку заборонять обіймати посади на підприємствах державної форми власності, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки та штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Також суд стягнув з обвинуваченого 7 млн грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів через Апеляційну палату Вищого антикорупційного суду.

Інша справа, щодо генерального директора «Павлоградський хімічний завод», перебуває на стадії підготовчого судового засідання у ВАКС.

У іншому, уже третьому, провадженні, гендиректору та директору з маркетингу у червні 2023 року повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем при закупівлі продукції для потреб державного підприємства.