У Павлограді працюватимуть над концепцією укриттів: подробиці

1605
Фото drohobych-rda.gov.ua

Війна не закінчується. Та і після її закінчення ніхто не може гарантувати, що укриття не знадобляться. Це питання обговорювалося під час засідання Павлоградського виконкому.

«Укриття робити в будь-якому випадку треба. Зараз немає ні проєктів, ні відведення землі… Якщо будувати якісне укриття і бомбосховище, яке відповідає всім нормам, це дуже великі кошти», — каже міський голова Анатолій Вершина.

Зараз прокуратура знайшла «безхозне» бомбосховище на колишньому силікатному заводі. Його пропонують передати на баланс міста, щоб відремонтувати.

«Прокуратура наполягає, щоб ми його оформили і взяли на баланс. Візьмемо — а далі що? Треба виділяти кошти на його ремонт. Але навіщо бомбосховище на силікатному заводі?  Хто туди піде, хто встигне добігти?», — ставить питання мер.

На його думку, краще розвивати укриття на території бюджетних закладів.

«Якщо взяти школу №17 — вскрити стадіон, збудувати під ним бомбосховище за всіма нормами, а зверху зробити стадіон. Таким чином сховище буде використовувати і навчальний заклад і люди, які проживають поруч. Я вважаю, по такому принципу і підемо».