У Павлограді померла жінка, у соцмережах звинуватили медиків “швидкої”

4730
Фото з відкритих джерел

Мешканець Павлограда в соцмережах поскаржився на медиків, котрі нібито не приїхали вчасно на виклик. Павлоградець Стас Герасименко опублікував повідомлення на Facebook. За його словами, швидку викликали тричі, але диспетчер порадила їм звернутися до сімейного лікаря. Близькі померлої стверджують, що бригада «швидкої» не з першого разу приїхала до 43-річної жінки, яка скаржилася на погане самопочуття та біль у животі.

«Син зник безвісти захищаючи Україну — а донька з болями в животі декілька разів дзвонила на Швидку «103». Невістка теж дзвонила двічі до них. Натомість спеціалісти «спихнули» на сімейного лікаря, яка вирішила, що прийде на виклик після 14:00. Нині Влада померла», — написав Стас Герасименко.

Керівник Павлоградської станції екстреної медичної допомоги Світлана Зайчикова прокоментувала цей випадок. Медик зазначила, що провела власне розслідування, прослухавши записи викликів, що надійшли в той день на лінію «103».

«Перший дзвінок надійшов о 10:13, жінка, їхала в таксі та викликала “швидку”, але на питання диспетчера вона не змогла надати чітку та достовірну інформацію щодо стану пацієнтки, так як не знаходилися біля неї та не бачила її протягом останнього місяця. Диспетчером було запропоновано по приїзду на місце,  з’ясувати стан хворої та повторно зателефонувати або звернутися до сімейного лікаря», — зазначила Світлана Зайчикова.

При повторному виклику бригада виїхала на місце.

«На місці виклику з’ясовано, що жінка не контактна, з порушенням свідомості. У зв’язку з важкістю стану хворої була викликана лікарська бригада,  яка  продовжила проводити реанімаційні заходи та проводила їх під час  транспортування до Павлоградської лікарні інтенсивного лікування.  Але, на жаль, реанімаційні заходи успіху не мали. Бригадами була надана вся необхідна допомога згідно  протоколів екстреної медичної допомоги. Приносимо співчуття рідним», — пояснила медик Світлана Зайчикова.