Яка ситуація з водою зараз на Дніпропетровщині?

907
На фото — поліцейські розвозять воду у м. Покров.

5 водоканалів Дніпропетровщини, які підпорядковуються обласній раді, працюють в штатному режимі. Дніпровський, Камʼянський, Новомосковський, Павлоградський, Синельниковський райони з водою.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Проблема є з водою на Нікопольщині. Там водопостачання припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській, Мирівській, Червоногригорівській ТГ. Воду підвозять. У самому Нікополі вода подається з перебоями, зі зниженим тиском.

На Криворіжжі там ситуація трохи краща. В деяких громадах вода є по годинах, в інших воду будуть підвозити.

«З держбюджету для Дніпропетровської ОДА виділено 159,7 млн грн для здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води», — написав Лукашук.

Народний депутат по 36-му округу (Павлоград, Тернівка, Першотравенськ) Роман Каптєлов повідомив, що будуть будуватися магістральні водоводи, які з’єднають Карачунівське водосховище з Кривим Рогом та Південним водосховищем, Марганець з Нікополем, а також Хортицю з Томаківкою.

«Сподіваюся, що в майбутньому у влади області залишиться бажання відновити водопровідну мережу і нашого регіону, включаючи водогін «Дніпро-Західний Донбас», — написав Роман Каптєлов.