Яким буде тариф на світло до кінця війни? В НКРЕКП назвали цифру

4258

Попередньо 2,88 грн/кВт — це кінцева ціна за електроенергію до закінчення війни. Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” заявила членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Ольга Бабій.

«Рішення щодо підвищення ціни на електроенергію та терміни застосування буде приймати Кабінет Міністрів. Розрахована ціна є у два рази нижче ринкової ціни за електроенергію», — підкреслила Бабій.

За словами членкині НКРЕКП, тариф на електроенергію не змінювався з 2017 року.

«За цей час відбулися інфляційні процеси, змінилася вартість палива та структура ринків. Компанія “Енергоатом” фінансово неспроможна покривати різницю ціни для населення, яку раніше покривала. Запропонований тариф розрахований на усі регіони України. Застосування нічного тарифу залишається для споживачів, які мають двозонний лічильник. Також розглядатиметься питання особливої тарифікації для домоволодінь, які мають електричне опалення. Регулятор звернувся до Кабінету Міністрів з проханням розширити перелік субсидіантів. Попередньо 2,88 грн/кВт — це кінцева ціна за електроенергію до закінчення війни», — зауважила Бабій.