Новий міністр освіти пропонує обговорити кількість шкільних предметів

1349
Фото www.dw.com

Два роки ковіду та рік повномасштабного вторгнення призвели до високого навантаження на дітей — як психологічного, так і розумового. Мова йде про і про велику кількість предметів, і про навчання онлайн, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене.

Про це новий міністр науки та освіти України Оксен Лісовий розповів на своїй Фейсбук-сторінці.

«У 7-9 класі діти наразі мають близько 20 предметів. Таку кількість складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання (подекуди без гаджетів, адаптованих навчальних програм тощо). А в наших умовах – це на межі можливостей. Тож зрештою діти все одно зосереджуються на тих предметах, які обирають для себе як пріоритетні. Це я бачу і як батько, і тривалий час спостерігав як директор Малої академії наук», — написав Лісовий.

За його словами, питання не в тому, скільки буде предметів,а  вирму, як оптимізовані навчальні програми, яке навантаження отримують діти на уроках і на домашнє опрацювання, в якій формі відбувається навчання.

«Згідно з Законом “Про освіту” 2017, у старшій профільній школі, починаючи з 2027 року, діти зможуть обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися. Відповідно, це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці», — написав він.