В Павлограді відремонтували 45 кабінетів для лікарів і пацієнтів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

2231

В будівлі на вул. Шевченка відкривається консультативно-діагностичне відділення. Тут відремонтовано два поверхи, а це більш ніж 40 кабінетів. Встановлений сучасний ліфт.

За словами головного лікаря Павлоградської міської лікарні №1 Сергія Олійника, ремонт тривав більш ніж півтора року. Будівлі — майже сто років. В радянські часи тут було пологове відділення, потім — комунальні підприємства. Ремонтів не було. Все довелося робити з нуля — замінювати поли, вікна, дах, всі комунікації.

У відділені прийматимуть «вузькі спеціалісти»: хірурги, травматологи, дерматологи, неврологи, кардіологи, дитячі спеціалісти тощо. Створені умови для проходження профоглядів, реабілітаційних занять.

У будівлі — WI FI, LED-лампи, кондиціонери, електрообігрівачі.

«Навіть не у всіх приватних клініках Дніпра є такі приміщення, такі ремонти», — каже Сергій Олійник.

Загалом на ремонт пішло близько 10 млн грн з різних бюджетів — місцевого, державного, обласного, благодійних фондів.

«Нам тут подобається, гарний інтер’єр. Думаю, пацієнтам теж буде зручно. Приміщення світлі, теплі», — каже лікар-уролог Олександр Мажара.

В найближчих планах — закінчення ремонту фасаду будівлі і облаштування території у дворі. А в довгостроковій перспективі — ремонти будівель пологового будинку, в які в подальшому переїдуть амбулаторії («первинка»). В цьому кварталі на вул. Шевченка буде створено «медичне містечко», де надаватиметься увесь спектр медичних послуг.

На фото: директорка первинки Олена Дуднікова вручає міській лікарні №1 в подарунок Семистрільну ікону Божої Матері