У Павлограді досі є вивіски і реклама російською мовою

2374

З липня минулого року в Україні діє закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», але в Павлограді і сьогодні на кожному кроці можна бачити рекламу, назви магазинів, приватних підприємств, об’яви, які написані мовою окупанта. Таке не побачиш у Польщі, Естонії, Латвії… До речі, в росії ніхто не робить вивіски українською. Навпаки, там знищують навіть натяк на все українське, навіть якщо це жовто-синій паркан — будуть перефарбовувати.

Під час наради у Павлоградському виконкомі 21 березня обговорювалося питання російських написів. Управлінню комунального господарства, відділу містобудування та архітектури, КП «Муніципальна варта» дали доручення вжити заходів з дотримання норм закону в Павлограді, скласти адмінпротоколи на порушників та спрямувати їх до Уповноваженого із захисту державної мови.

Уповноважений із захисту державної мови накладає штрафи на посадових осіб, керівників та працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб, які порушують Закон. Розмір штрафу становить від 3400 до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне порушення накладається штраф від 8500 до 11900 грн.