Суд виніс вирок військовому, який збив людину у Павлограді

2923
Фото www.volynnews.com

У червні 2022 року у Павлограді збили людину насмерть. За кермом «УАЗа» був військовий, який перевозив вантаж та особовий склад. Це сталося на вул. Дніпровській в районі перехрестя з пров. Берестовим, йдеться в матеріалах Павлоградського міськрайонного суду.

Пішохід перетинав дорогу по пішохідному переходу на зелений сигнал світлофору. Для водія був червоний сигнал, але він продовжив їхати і збив людину.

В документах суду є позиція обвинуваченого:

«Вказаним автомобілем він управляв на протязі останніх двох місяців. Швидкість руху автомобіля була 40-50 км/год. Він рухався в лівій смузі. Перед перехрестям, де відбулось ДТП, його обігнав джип, який став одразу гальмувати. Він також застосував гальма, проте вони не спрацювали. Він перестроївся в праву смугу руху, продовжив тиснути на педаль гальм. На пішохідному переході він побачив потерпілого, який в його бік не дивився та був в навушниках. Він повернув кермом вліво, щоб об`їхати пішохода, проте потерпілий не зупинився, і в цей момент відбулось зіткнення лівої передньої частини автомобіля з тілом потерпілого».

На місце викликали швидку, втім потерпілий помер дорогою до лікарні.

Дії військового кваліфіковані за ч.1 ст.415 КК України – порушення правил водіння транспортної машини, що спричинило загибель потерпілого.

Водій розкаявся у скоєному, потерпілим він перерахував по 15 тис. грн.

Мати загиблого на суді розповіла, що син теж був військовим, проходив службу в ЗСУ. При визначені покарання обвинуваченому просила не позбавляти його волі, оскільки це вже не поверне сина.

Суд виніс вирок водію — 2 роки у дисциплінарному батальйоні. А військова частина Нацгвардії України має виплатити потерпілим (матері і дружині) по 200 000 грн компенсації моральної шкоди.