Павлоград.dp.ua поспілкувався з деякими родинами, будинки яких понівечила російська ракета (ФОТО і ВІДЕО)

4793

18 лютого у Павлограді продовжують долати наслідки ракетного обстрілу, який стався вночі 16 лютого. Сьогодні кореспондент Павлоград.dp.ua побувала на місці подій і поспілкувалася з кількома родинами.

Зараз на вулиці знаходиться «Пункт незламності», працює багато людей — в основному, господарі хат, їхні родичі і небайдужі люди, які прийшли допомагати. Працює техніка КП «Затишне місто».

Допомоги не вистачає — понівечено більше півсотні будинків. Особливо дісталося стареньким хатам, у яких позносило дахи, вибило вікна, двері, повело стіни.

Сьогодні сніжна погода, плюсова температура, дахи починають текти, треба терміново закривати їх хоча б плівкою.

«Прокинулися від вибуху, вибігли на вулицю. Почали швидко ходити по хатам, дізнаватися, чи всі живі. На жаль, у сусідів бабусю привалило стіною, доки ми її донесли до машини швидкої, її вже не стало…  Вона отримала травми, несумісні з життям», — розповів Михайло Сердечний.   

У їхньому будинку пошкоджено дах, вибиті вікна, потріскалися стіни і т.п. А ось будинок родичів майже повністю розвалило — він знаходився близько до епіцентру вибуху.

Сьогодні волонтер родом з Павлограда, Дмитро Новокрестов, передав родині фінансову допомогу. Він зібрав її завдяки соціальним мережам.

Далі по вулиці живе дід Михайло. Зараз у родині дідуся Михайла Сірого лише він і старенька бабуся. Син воює на фронті. Допомагають стареньким тільки небайдужі місцеві — люди самостійно збирають кошти, а сьогодні прийшли працювати на подвір’я.

«Їм ніхто не допомагає, хотілося б, щоб звернула увагу місцева влада, комунальники, тому що цій родині потрібна допомога. Це старі люди, вони живуть самі, в хаті знесло дах, все протікає», — каже павлоградка Оксана.

Вона відкрила “Монобанку” для допомоги, зробити донат можна тут.

Дім Сірих дуже понівечений, дах тече