У Павлограді обмін лампочок користується неабияким попитом (ФОТО)

5136

До відділення «Укрпошти» на вул. Центральна щодня приходить близько 70 людей, щоб обміняти лампи розжарювання на енергоефективні. Про це кореспонденту Павлоград.dp.ua стало відомо на місці подій.

«Я обмінюю для своєї бабусі. Вона побачила рекламу по телевізору, що в «Укрпошті» можна замінити лампочки, і попрохала мене це зробити», — розповів молодий хлопець. Після того, як він надав старі лампочки (в робочому стані), паспорт та ІНН, йому видали новенькі LED-лампи.

Послуга дуже популярна, кажуть на пошті. На заміну максимум п’яти старих ламп видають п’ять нові — фірми Filips, на 9 ватт. В інтернеті подібні лампочки коштують більше 100 грн за штуку.

У Павлограді така можливість відкрилася з 9 лютого, до цього лампи обмінювали лише у великих містах. Планувалося, що лампочки можна буде замовити завчасно через застосунок «Дія», але поки такої можливості у нашому місті все ще немає.

Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що з 30 січня у відділеннях «Укрпошти» по всій Україні обміняли 2,5 млн ламп на енергозберігаючі LED-лампи.

Читайте також: В Україні безплатно замінятимуть лампи розжарювання на LED