У Павлограді начальник поліції відзвітував, з чим доводиться боротися

1195

З початком війни у Павлограді побільшало роботи для поліції. Кожного дня на службу заступає 3 слідчо-оперативні групи, 6 нарядів сектору реагування, 3 наряди несуть службу на блокпостах, працює чергова частина. Це приблизно 40 чоловік щодобово. Про це доповів Сергій Варяниця, начальник Павлоградського районного відділу поліції.

«Навантаження велике, тому що обслуговуємо не тільки Павлоград, але і декілька районів. Це приблизно 170 тис. населення. З урахуванням 15 тис. вимушених переселенців», — сказав Сергій Варяниця. При цьому 15 тис. — це ті, хто зареєструвався офіційно.

Середній час реагування на виклик — 17 хвилин. Це кращий показник по області.

За рік до поліції надійшло більше 27 тис. повідомлень. Зареєстровано 639 злочинів, з яких розкрито 419, в тому числі 244 тяжких та особливо тяжких.

З 7 вбивств розкриті всі. Було одне зґвалтування — теж знайдений кривдник.

«Розкрито 11 з 12 грабежів. З 5 розбійних нападів розкрито 4. Зі 184 крадіжок розкрито 159. Розкриття — 86%», — сказав поліцейський.

В 2022 році співробітниками Павлоградського райвідділу поліції зареєстровано 16 фактів незаконного поводження зі зброєю. Про це доповів Сергій Варяниця, начальник Павлоградського районного відділу поліції.

«Вилучено 5,5 тис. патронів, 47 гранат, 2 автомати, 9 пістолетів, 2 обрізи, 2,7 кг вибухових речовин. Вилучались гладкоствольні рушниці і холодна зброя», — повідомив Сергій Варяниця.

Що стосується обігу наркотиків, то зареєстровано майже 90 злочинів: 9 фактів посів маку чи конопель. Вилучено 120 г синтетичного наркотику, 98 грам метамфетаміну, 34 грама метадону, 40,2 мл опія, більше 10 кг канабісу.

Разом с СБУ задокументовано 18 фактів колабораційної діяльності.

«Якщо брати на теперішній час, то вся область виявила 28, а м. Павлоград — 18. Усім цим особам оголошена підозра. Справи скеровані до суду», — звітують в  поліції.

Читайте також: СБУ знешкодила мережу ворожих інтернет-агітаторів, серед яких троє з Павлограда

У розкритті злочинів суттєво допомагають камери, встановлені по місту.