Для населення та малого бізнесу — лише 15%. У ДТЕК пояснили, як розподіляється електроенергія в умовах дефіциту

881
Фото: David McNew / Newsmakers

В Дніпропетровській області тривають відключення світла, пов’язані з дефіцитом електроенергії після атаки рф 14 січня. НЕК «Укренерго» щодня встановлює ліміти.

Протягом останнього тижня Дніпропетровській області доводять на день ліміт на споживання електроенергії близько 1180 МВт. Це 53% від потреби всієї області в потужності за нормальних умов роботи енергосистеми – 2200 МВт. Нічний ліміт доводять в середньому 1155 МВт.

Про це розповіли в компанії ДТЕК.

Ліміт розподіляється між трьома категоріями: побут, промисловість та критична інфраструктура. На потреби критичної інфраструктури та супутні приєднання спрямовується 600 МВт потужності (27%), на промисловість, яка виконує важливі функції та не може зупиняти виробничі процеси, — 250 МВт (11%). На потреби населення та  малого бізнесу лишається близько 305-330 МВт потужності (15%).

В такому ліміті за погоди, що є зараз,  ДТЕК Дніпровські електромережі застосовує графік 4 через 5 (4 години зі світлом та 5 — без), але вимушений суттєво обмежувати споживання великих промислових підприємств, чия робота надважлива у цей час.

«Для забезпечення промисловості і населення Дніпропетровської області потужністю у межах, необхідних для стабільної роботи, мають бути переглянуті підходи до формування лімітів на рівні Міністерства та НЕК Укренерго», — зазначили в ДТЕК.