У Павлограді малюк отруївся краплями для носу

251

На Павлоградщині співробітники «швидкої допомоги» рятували 9-місячне дитя. Про це розповіла керівниця Павлоградської станції екстреної медичної допомоги Світлана Зайчикова.

Виклик надійшов ввечері 12 січня: дитина стала в’яла, впала температура тіла. На виклик виїхала бригада у складі фельдшера Наталії Туленцової і водія Руслана Крупського.


Після огляду дитини фельдшер запідозрила отруєння медикаментами (краплі в ніс), які мати самостійно застосовувала протягом декількох діб.

При цьому мати, не усвідомлюючи важкого стану дитини, відмовлялася від госпіталізації. До госпіталізації довелося залучати поліцію. Дитина з отруєнням середнього ступеню тяжкості госпіталізована до дитячого відділення Павлоградської лікарні №1.

«Недотримання інструкції і відсутність консультації педіатра, іноді може призвести до інтоксикації організму дитини. Деякі препарати, які містять в собі «Нафазолін» та мають швидкий судиннозвужуючий та протинабряковий ефект, відпускаються в аптеці без рецепта лікаря. При використанні таких препаратів, у батьків складається хибне враження про безпечність ліків, які завжди застосовуються при проявах застуди», — пояснила Світлана Зайчикова.

Медик радить батькам маленьких дітей звертатися до лікаря навіть при найменших проявах застуди.